poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Wiosenna sałatka z tuńczyka

Ryby - nie wszyscy je lubią, ale Ci je jedzą wiedzą, że w zależności od tego, z czym i jak się podaje np. tuńczyka to za każdym razem można rozkoszować się innym smakiem tej ryby. Osobiście za tuńczykiem nie przepadam, ale jak dodatek do sałatki nadaje się wyśmienicie.

Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - dobrze odciśnięty
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 mała czerwona papryka - świeża
- 5-6 ogórków konserwowych
- kawałek pora
- 3-4 łyżki majonezu
- sól i pieprz do skamu

Jajka, paprykę, ogórki kroimy w drobną kostkę. Por w cieniutkie kawałeczki. Wszystkie składniki łączymy, dobrze mieszamy. Można dodać więcej majonezu jeżeli sałatka nie jest zwarta.
Jak już wszystko jest połączone to zabieramy się do jedzenia.
Smacznego

1 komentarz:

  1. Sałatki to jedna z najbardziej lubianych i dających wiele możliwości potrawa. Robię podobną sałatkę i wszyscy chętnie ja zjadają :)
    Pozdrawiam Alina

    OdpowiedzUsuń