sobota, 25 lipca 2015

Ciasto z owwocami

Pewnego dnia jedna z koleżanek z pracy przyniosła ciasto do kawy swojskiej roboty. Było super w smaku, a w dodatku można robić je z różnymi owocami. Robi się szybko, o jest jego zaletą.


Składniki:
6 całych jaj
1 szklanka cukru
szczypta soli
1 cukier waniliowy
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka oleju

Jaja, cukier, sól i cukier waniliowy ubić jak do biszkoptu - na jednolitą, gęstą masę. Następie dodać mąkę, proszek do pieczenia i olej - całość wymieszać tak, aby powstała jednolita masa.
Całość wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 40 minut.
Jak wystygnie można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę np. czekoladową. 
Smacznego

P.S. Przepis pochodzi do Uli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz