Musze przyznać, że to co wjechało na stół zrobiło wrażenie - chleb zapiekany z serem, czosnkiem i koperkiem.
Składniki
1 chleb
15-20 dkg sera żółtego
1/4 kostki masła
2-3 ząbki czosnku
koperek
Chleb nacinamy pionowo i poziom - nacinany do samego spodu (spód musi zostać cały).
W rowki wkładamy kawałki sera - im więcej tym lepiej. Czosnek siekamy i dodajemy do rozpuszczonego masła. Następnie chlebek polewamy masłem i dekorujemy koperkiem lub innym "zielskiem" - co kto lubi. Chleb kładziemy na papier do pieczenia i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach od 35-55 minut. Ser musi się dobrze rozpuścić, a chleb musi być gorący w środku.
Smacznego.
Wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńRobiłam już taki chlebek kilka razy i zawsze rodzince smakował.
Pozdrawiam
Kasiu bardzo przypadł mi do gustu ten chlebek,chyba się skuszę i zrobię,pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalne:) a chlebek z mąką wygląda apetycznie. Przyznam, że mocno mnie zaciekawił:) chyba muszę wypróbować:))
OdpowiedzUsuńCoś innego.Skuszę się żeby zrobić coś takiego bo apetycznie wygląda.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń