piątek, 27 października 2017

Sałatka z marynowanych pieczarek

Dzisiaj sałatka z marynowanych pieczarek. Jeżeli lubicie kwaskowaty smak potraw to polecam. Przepis znalazłam w sieci i po drobnej modyfikacji sałatka trafiła na stół.
 Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy:
- około 30 dkg pieczarek marynowanch
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 1 puszka kukurydzy lub 1 buszka groszku (w zależności co wolisz)
- 4-5 ogórków konserwowych
- kawałek pora
- majonez
- sól i pieprz do smaku.

Pieczarki, ogórki jajka, por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku.

Następnym razem zamiast ogórków konserwowych dam kiszone. Będzie mniej winna.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz