niedziela, 27 listopada 2016

Szybki i delikatny deser

Każda okazja do świętowania jest dobra, ale jak to ze świętowaniem bywa trzeba się przygotować. A co jak czasu brakuje? Idzie się na łatwiznę np. kupne ciasto i już. Jednak nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie przygotowała.

Do przygotowania deseru potrzebujemy:
0,5 litra śmietany kremówki
2 śnieżki
1 łyżka żelatyny
1,5 paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego

Śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklance gorącej wody - studzimy. Śmietanę łączymy z żelatyną. Śmietanę nakładamy do pucharków. Krakersy kruszymy i kładziemy na śmietanę i polewany 1 łżyka mleka skondensowanego. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Świetnie smakuje do kawy. Deser jest lekki i delikatny.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz