środa, 23 września 2015

Łosoś w porach

Uwielbiam ryby, szczególnie te chude. W ścisłej czołówce znajduje się łosoś i pstrąg. Dzisiaj mam dla Was łososia w porach. Przygotowań niewiele, za to smak powala na kolana.


Do przygotowania tej potrawy potrzebne są następujące składniki:
- ryba - jaką lubicie - wybór dowolny
- 1 por
- Vegeta - Smak Wiosny
- masło

Rybę kroimy w dzwonki, posypujemy vegetą. Do naczynia żaroodpornego na spód kładziemy pokrojony w księżyce por, na por rybę i na każdy kawałek ryby plasterek masła.
Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach 45-55 minut.
Na ciepło smakuje rewelacyjnie, polecam również na zimno.
Smacznego

niedziela, 20 września 2015

Ciasto kokosowo-czekoladowe

Szybkie ciasto na biszkopcie o smaku czekoladowo- kokosowym. Robi się szybka i smakuje rewelacyjnie.

Biszkopt oczywiście wg przepisu, który już jest na blogu - http://kasiagotujeipiecze.blogspot.com/2015/08/ciasto-czekoladowo-wisniowe.html

Przepis na krem
2 serki homogenizowane
2 opakowania cukru waniliowego
4-5 łyżek wiórków kokosowych
1 czekoda mleczna
1 czekolada biała lub 2 białe dla osób uczulonych na kakao.
Czekolady rozpuścić w 3 łyżkach mleka. Wszystkie składniki razem połączyć.
Upieczony biszkopt podzielić na dwie części. Zrobić poncz np. cytrynowy- 1/4 szklani wody + sok z 1/2 cytryny. Biszkopt polać ponczem.
Na pierwszą warstwę biszkoptu wyłożyć dżem z czarnej porzeczki i 3/4 masy. Przykryć biszkoptem i wyłożyć pozostałą masę. Wierzch posypać słodkim kakao. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Podawać schłodzony.
Smacznego