niedziela, 20 września 2015

Ciasto kokosowo-czekoladowe

Szybkie ciasto na biszkopcie o smaku czekoladowo- kokosowym. Robi się szybka i smakuje rewelacyjnie.

Biszkopt oczywiście wg przepisu, który już jest na blogu - http://kasiagotujeipiecze.blogspot.com/2015/08/ciasto-czekoladowo-wisniowe.html

Przepis na krem
2 serki homogenizowane
2 opakowania cukru waniliowego
4-5 łyżek wiórków kokosowych
1 czekoda mleczna
1 czekolada biała lub 2 białe dla osób uczulonych na kakao.
Czekolady rozpuścić w 3 łyżkach mleka. Wszystkie składniki razem połączyć.
Upieczony biszkopt podzielić na dwie części. Zrobić poncz np. cytrynowy- 1/4 szklani wody + sok z 1/2 cytryny. Biszkopt polać ponczem.
Na pierwszą warstwę biszkoptu wyłożyć dżem z czarnej porzeczki i 3/4 masy. Przykryć biszkoptem i wyłożyć pozostałą masę. Wierzch posypać słodkim kakao. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Podawać schłodzony.
Smacznego

1 komentarz:

  1. Takiego ciacha jeszcze nie jadłam, trzeba wypróbować przepis :)

    OdpowiedzUsuń