środa, 28 października 2015

Ciasto jabłkowo serowe

Kolejne ciasto, które chciałabym Wam zaprezentować - oczywiście w wersji zmodyfikowanej - smakuje rewelacyjnie i robi się je bardzo szybko.

Składniki:
2 opakowania serka mascarpone - 0,5 kg
1 słoik jabłek prażonych - 1 litr - polecam jabłka z Lidla.
1 opakowanie cukru waniliowego
1 czekolada mleczna
5 opakowań herbatników
4-5 łyżek mleka

Serki mascarpone łączymy z jabłkami i cukrem waniliowym. Na spód blaszki kładziemy herbatniki, na herbatniki masę serowo-jabłkową i przykrywamy herbatnikami.
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem na małym ogniu. Jak już będzie płynna to równomiernie rozprowadzamy na herbatnikach. Można wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podawać schłodzone.


Życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz