niedziela, 4 grudnia 2016

Kotlety z jaj

Jednym z moich ulubionych dań serwowanych przez moja mamę były kotlety z jaj. Sama od czasu do czasu robię takie kotlety w domu jako dodatek np. do frytek.


 
Składniki:
6 jajek
cebula
tarta bułka
koperek
sól, pieprz

5 jajek  gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 1 całe jajko, 2-3 łyżki tartej bułki, koperek (lub inny dodatek) sól, pieprz i pokrojoną w drobna kostkę małą cebulę. Wyrabiamy i formujemy klopsiki. Obtaczamy w tartej bułce. Dla bardziej wymagających można dodać przesmażone pieczarki. Smażymy na smalcu, ewentualnie oleju. Równie dobrze smakują na gorąco jak i na zimno.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz